Reklama

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Warning: Division by zero in /plugins/system/sjcore/core/ytools/ytools_image.php on line 252

Ubezpieczyciele wprowadzają aplikacje z geolokalizacją

Z assistance samochodowego, które zapewnia pomoc w razie wypadku lub awarii auta, skorzystało w ubiegłym roku ponad 1,2 mln kierowców. Coraz większe zainteresowanie usługami pomocowymi skłania ubezpieczycieli do inwestycji w nowe rozwiązania technologiczne. Na rynku pojawiają się narzędzia, które mają usprawnić i przyspieszyć cały proces. Przykładem jest aplikacja z geolokalizacją, która wskazuje pomocy drogowej dokładne miejsce awarii, a klientowi pozwala śledzić czas, w jakim pomoc się pojawi.

Czytaj więcej...

Rzeczpospolita rusza na Jedwabny Szlak

Mateusz Pawlak, dziennikarz Rzeczpospolitej podejmie próbę przemierzenia historycznego Szlaku Jedwabnego na rowerze elektrycznym polskiej konstrukcji. Projekt wspiera Mondial Assistance, właściciel sklepu z ubezpieczeniami turystycznymi elvia.pl .

Czytaj więcej...

Ferrari Trentino podczas premiery VOLVO v90!

W siedzibie VOLVO NOVA Łódź, łódzkiego dealera szwedzkich samochodów, odbył się premierowy pokaz modelu Volvo v90 Cross Country. Podczas uroczystości ogromne zainteresowanie wzbudziła również marka Ferrari… Trento, czyli jeden z najbardziej prestiżowych producentów win musujących na świecie. Jego obecność na łódzkim święcie motoryzacji zapewniła spółka Partner Center.

Czytaj więcej...


Warning: Division by zero in /plugins/system/sjcore/core/ytools/ytools_image.php on line 252

Niepudrowane rękawiczki nitrylowe w ofercie MAKRO

Oferta marki Horeca Select, skierowana do sektora gastronomicznego, została poszerzona o niepudrowane rękawiczki jednorazowego użytku wykonane z nitrylu. Wyróżniają się wysoką wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne i mogą być używane przez osoby ze skłonnością do alergii skórnych.

Czytaj więcej...

2,6 mln Polaków skorzystało z assistance w 2016 roku

Po raz szósty opublikowano wyniki badania Rynek usług assistance widziany oczami klientów zrealizowanego przez Ipsos na zlecenie Mondial Assistance.

Czytaj więcej...


Warning: Division by zero in /plugins/system/sjcore/core/ytools/ytools_image.php on line 252

Umowa partnerska pomiędzy PGE Obrót a TÜV SÜD Polska

Jedna z najbardziej znanych marek na świecie wspiera PGE Obrót przy produktach o charakterze technicznym. Celem jest podnoszenie jakości obsługi PGE przy wykorzystaniu doświadczenia  TÜV SÜD.

Czytaj więcej...

Paweł Oszczyk szkolił laureatów "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016"

Laureaci drugiego miejsca w konkursie ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" w dniach 13 - 19 lutego br. odbyli staż w stołecznej restauracji ,,La Rotisserie” pod okiem szefa kuchni Pawła Oszczyka. Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął ,,Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska”.

Czytaj więcej...


Warning: Division by zero in /plugins/system/sjcore/core/ytools/ytools_image.php on line 252

Lubimy mołdawskie wina!

W tegorocznym, prestiżowym badaniu konsumentów, wina gamy Mołdawska Dolina otrzymały medal w kategorii „Najlepszy Produkt 2017 – Wybór Konsumentów®”. Celem ogólnopolskiego plebiscytu, zrealizowanego przez instytut GfK Polonia, było zidentyfikowanie produktów, które w opinii klientów zanotowały najlepsze debiuty na polskim rynku FMCG w 2015/2016 roku.

Czytaj więcej...

Kasia Daniłowicz poprowadziła Mikser Kulinarny w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów"

10 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie odbył się trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów” o tematyce ,,Surf 'n' turf, czyli mięso w połączeniu z owocami morza”. Gośćmi wydarzenia były m.in. Kasia Daniłowicz, szefowa kuchni i właścicielka restauracji ,,Olszewskiego 128” we Wrocławiu oraz Malka Kafka, właścicielka sieci „Tel Aviv Urban Food”.

Czytaj więcej...

ALUPROF Konsumenckim Liderem Jakości 5-lecia

Prestiżowa nagroda Konsumenckiego Lidera Jakości 5-lecia trafiła do ALUPROF. Firma z Bielska-Białej otrzymała ją w kategorii: profile i systemy aluminiowe. Nagroda jest potwierdzeniem wiodącej pozycji producenta wśród innych dostawców tego typu wyrobów, a także niegasnącego zaufania ze strony klientów i wykonawców.

Czytaj więcej...


Warning: Division by zero in /plugins/system/sjcore/core/ytools/ytools_image.php on line 252

Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" odbyli staż pod okiem szefa kuchni Alexandre Gauthier

 

Laureaci ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" w dniach 1 – 7 lutego br. odbyli staż we francuskiej restauracji ,,La Grenouillere” (1* Michelin), stanowiący główną nagrodę w konkursie. Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem obejmuje ,,Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska”.

Czytaj więcej...

Lot z Waszyngtonu do Warszawy za 300 tys. złotych

Zachorowanie czy wypadek poza granicami Polski i realizowany w wyniku tych zdarzeń transport medyczny do kraju za pomocą air-ambulansu to koszt sięgający nawet kilkaset tysięcy złotych. Jest to jeden z najdroższych i najbardziej skomplikowanych organizacyjnie serwisów zawartych w ubezpieczeniu turystycznym.

Czytaj więcej...

Norweski dorsz zimowy Skrei w ofercie MAKRO

Od 6 lutego w ofercie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska dostępna jest jedna z najbardziej cenionych w kulinarnym świecie ryb - norweski dorsz zimowy Skrei. Gatunek ten cechuje się sprężystym mięsem oraz wysoką zawartością składników odżywczych.

Czytaj więcej...

Weekend na stoku może być kosztowny

Polska to jeden z nielicznych krajów, w których pomoc ratowników górskich jest bezpłatna. Inaczej jest w cieszących się ogromną popularnością wśród narciarzy i snowboardzistów Czechach i na Słowacji. Tam koszt akcji odpowiednich służb ratunkowych, helikoptera i ambulansu pokrywa poszkodowany. 

Czytaj więcej...

Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów"

13. stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka, właścicielka sieci ,,Tel Aviv Urban Food” oraz Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,,Cucina 88” w Poznaniu.

Czytaj więcej...