Reklama

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Skuteczne przechowywanie wielkanocnych potraw dzięki marce Liebherr



Przed Świętami Wielkanocnymi nasze lodówki oraz spiżarnie przepełniają się składnikami potrzebnymi  do przyrządzenia wielu tradycyjnych potraw. Po świątecznej uczcie część dań wymaga kilkudniowego przechowania.

Jednak nadmiar domowej żywności oraz resztki z wielkanocnego stołu niestety przeważnie trafiają do kosza. Marka Liebherr dzięki zastosowaniu innowacyjnych technologii do przechowywania i zamrażania produktów spożywczych, skutecznie pomaga ograniczać problem marnowania żywności.

Z badań przeprowadzonych na zlecenie Komisji Europejskiej w 2010 roku http://ec.europa.eu/environment/eussd/pdf/bio_foodwaste_report.pdf, wynika, że rocznie w Europie do kosza trafia 89 milionów ton dobrej do spożycia żywności. Domowe produkty spożywcze stanowią aż 61% marnowanej żywności przez europejskich konsumentów, z czego 12% stanowią niezjedzone resztki. Wyrzucane produkty spożywcze to marnotrawstwo nie tyko kosztów poniesionych na zakup oraz przygotowanie posiłków, ale także energii i wody potrzebnej do wytworzenia, transportu i dystrybucji żywności.

Marka Liebherr dzięki nowoczesnym technologiom oraz wysokiej jakości produktów pomoże przechować domowe potrawy tak, aby się nie zmarnowały. Doskonałym i popularnym pomysłem na zachowanie świeżości żywności na dłużej jest mrożenie. W nowych modelach zamrażarek wolnostojących marki Liebherr została zastosowana rewolucyjna technologia SuperFrost, która pozwala szybko i prosto mrozić produkty z zachowaniem witamin. Dzięki funkcji NoFrost wszystkie produkty są mrożone obiegowym, pozbawionym wilgoci powietrzem a mrożonki nie oszraniają się. Dzięki wygodnym szufladom z przezroczystych frontem, w zamrażarkach Liebherr zmieścimy wielkanocne potrawy o niestandardowych wymiarach.

W chłodziarko - zamrażarkach marki Liebherr została zastosowana rewolucyjna, opatentowana technologia BioFresh. Funkcja BioFresh gwarantuje perfekcyjny klimat dla wyjątkowo długiej świeżości produktów spożywczych. W temperaturze nieco ponad 0°C  i przy idealnej wilgotności powietrza owoce i warzywa, mięso, ryby, produkty mleczne zachowują zdrowe witaminy, delikatny aromat oraz apetyczny wygląd do trzech razy dłużej niż w tradycyjnej lodówce. Dzięki temu wszystkie produkty niewykorzystane na wielkanocnym stole zostaną przechowane w optymalnych warunkach.

Troska o środowisko w firmie Liebherr rozpoczyna się już w fazie projektowania chłodziarek i zamrażarek. Dzięki zastosowaniu najnowocześniejszej elektroniki marka Liebherr oferuje klasę energetyczną A+++, która zapewnia najwyższy poziom oszczędności energii.
                                                        
Liebherr